Jau antri metai, kai Vilniaus krikščionių mokykloje vyresniųjų klasių mokiniai rašo įvairius rašto darbus.

Šiais mokslo metais, penktos klasės mokiniai atliko kūrybinį-projektinį darbą, padedami teatro mokytojo Žilvino Beniušio. Mokiniai parašė scenarijų ir pastatė spektaklį apie draugystę. Spektaklio pavadinimas – „Nuotykis“.
„Ši istorija apie mergaitę Danguolę, kuri labai norėjo turėti draugų ir jų ieškodama pasinėrė į neįtikėtinus nuotykius…“ – tikino penktokai. „Mergaitės svajonė išsipildė – ji susirado draugų, Vytą ir Vaivą, ir su jais patraukė į paslaptingą mišką… Jiems bekeliaujant, staiga sutiko du vilkus ir pūstauodegę lapę. Plėšrūnai pagrobė vieną iš mergaitės draugų Vytą. Mergaitės – Vaiva ir Danguolė – ieškojo Vyto ir patyrė daug nuotykių. Galiausiai, suradusios Vytą, pamokė plėšrūnus draugiškumo ir su jais susidraugavo.“ – pasakojo penktokės Silvija ir Monika.
Ankstyvą šių metų pavasarį su šiuo spektakliu penktos klasės mokiniai aplankė senelių globos namus. Taip pat savo kūrybinį darbą suvaidino Vilniaus krikščionių mokyklos pradinių ir šeštos klasės mokiniams.
Penktokai teigė, jog buvo labai sunku daug kartų repetuoti šį spektaklį, tačiau visiems labai patiko vaidinti žiūrovams ir matyti jų emocijas, juoką ir šypsenas.

Parengė Valda Vilkelienė

Pas senolius lankėsi ne tik penktokai, bet ir dešimtokai. Įspūdžiais dalijasi teatro mokytojas Žilvinas Beniušis

Su 10-tokais apsilankę Senelių namuose išėjome nudžiugę dėl šilto dainų ir šokių priėmimo, kartu išėjome ir susimąstę: „juk ir mes kažkada pasensime. Kas tada liks?” Noriu tikėti, kad liks tas apsilankymas ir liks poezija, kurią jie skaitė seneliams, kurią, beje, kažkada ir patys seneliai skaitė kažkam…