Birželio 2 dieną mūsų mokykla dalyvavo profesinio veiklinimo iniciatyvoje „Šok į tėvų klumpes 2023“. Moksleiviai apsilankė įvairiose darbovietėse, kuriose dirba jų pačių ar klasės draugų tėveliai. Kai kurie tėveliai pasakojo apie savo profesinę veiklą atėję į mokyklą.

KOKIOSE VEIKLOSE DALYVAVOME?

1 kl.susipažino su teisininko profesija, kosmetikos gamyba (,,Uoga uoga”).
2 kl. aplankė  Vilniaus APVG 6-ąją komandą, A.Lembučio gitaros studiją.
3 kl. lankėsi LASUC (Lietuvos aklųjų ir silpnaregių ugdymo centre).
4 kl.susipažino su Evangelikų reformatų bažnyčia.
5 kl.susipažino su Kinu ir reklama, inžinerija, apsilankė kompanijoje Vinted.
6 kl. susipažino su teisininko ir kareivio profesija (veiklos mokykloje).
7 kl. susipažino su nekilnojamojo turto brokerio profesija lankydamiesi parduodamame bute Žvėryne ir su psichologo profesija lankydamiesi reabilitacijos centre “Aš esu”.
8, 9 kl. susipažino su kareivio profesija, elektronikos inžinerijos profesija (lankėsi Vilniaus kolegijoje).
10 kl. lankėsi   ,,Lobių dirbtuvėse” ir susipažino su socialinių darbuotojų, dirbančių su negalią turinčiais žmonėmis, profesija.
11 kl. susipažino su socialinio darbuotojo darbu Lietuvos kariuomenėje, su ekonomisto-investuotojo profesija.

KODĖL VERTA DALYVAUTI?

Mokytojų atsiliepimai: Giedrė Vėžytė:berniukams labai patiko lėktuvų dirbtuvėse, o mergaitės tuo metu gamino desertus klasėje su mama, taip pat buvo smagu. Puiki idėja ir vaikų profesinis švietimas.
Giedrė Kanapeckaitė: Mokiniams labai patiko, liko sužavėti, patyrė daug smagių įspūdžių. Visi panoro dirbti Vinted.Toks projektas labai reikalingas ir naudingas.

Birželio antrą dieną pirmoje klasėje turėjome net du įdomius užsiėmimus su tėveliais. Patriko Šilio mamytė, dirbanti natūralios kosmetikos įmonėje „Uoga uoga“, papasakojo vaikams apie savo darbo specifiką. Per pirmą pamoką vaikai buvo supažindinti su reklamos kūrimu, turėjo galimybę peržiūrėti ne tik įvairių produktų reklamas, bet ir įdomius reklamos kūrimo momentus. Antroji pamokos dalis buvo praktinė. Vaikai, pasiskirstę grupelėmis po tris, turėjo galimybę patys pasigaminti pasirinktos spalvos ir kvapo bičių vaško lūpų balzamus. Pagaminę piešė savo gaminio reklamą, kūrė pavadinimą, šūkį ir pristatė visai klasei. Džiugu, kad visiems pirmokams užsiėmimas labai patiko, nes galvojome, kad berniukų ši veikla gali nesudominti😊
Benjamino Juozapavičiaus mamytė, teisininkė, supažindino vaikus su teismų sistema, sudėtingu teisininko darbu. Vaikai turėjo galimybę pamatyti ypatingą teisininko aprangą, jau daugybę metų nesikeitusią ir apžiūrėti, palaikyti sunkų, metalinį vėrinį, gautą priesaikos metu iš Lietuvos prezidento. Kadangi pirmokų susidomėjimas buvo labai didelis, vaikai uždavi

nėjo daug klausimų, mamytė pažadėjo kitais metais visus nuvesti į pagrindinius teismo rūmus, aprodyti patalpas ir dar išsamiau supažindinti vaikus su teisininko profesija.

Mokinių atsiliepimai: trečiokams labai patiko.
Vienuoliktokų atsiliepimai: įdomu buvo sužinoti, kokių profesijų žmonės dirba kariuomenėje. Pavyzdžiui, ten yra kunigas, vadinamas kapelionu. Taip pat sužinojau, kad norint tapti turtingam, reikia pasitikėti Dievu.

Penktokų atsiliepimai: labai sužavėjo įmonė Vinted. Ten dirbantys žmonės programuoja, tobulina Vinted programėlę, rūpinasi, kad daiktas būtų nusiųstas, kad pasiektų pirkėją. Kai kurie darbuotojai priima skundus. Norint dirbti Vinted, reikia mokėti programuoti, taip pat mokėti anglų kalbą. Galima suderinti darbą su studijomis. Ten labai geros darbo sąlygos: yra poilsio kambarėliai, skanus maistas, kuriuo mus vaišino (skaniausi Benedikto kiaušiniai Vilniuje), muzikos kambarys, treniruokliai… Tikrai būtų gerai pabandyti ten dirbti, nes ten ne toks darbas, kaip kiti – jis išskirtinis. Ten visi labai draugiski, atmosfera tolerantiška visiems, ten ne darbas, o pasaka. Taip gyvai įmonėje apsilankius daug įdomiau, daugiau sužinojome apie darbą, negu būtų kas nors papasakoję. Kitais metais taip pat norėtume dalyvauti šiame projekte.