Praėjusį penktadienį, gegužės 20 d. mokykla suskambo nuo vaikų klegesio, tėvelių ir senelių balsų, džiaugsmingos nuotaikos – pirmą kartą po pandemijos laikotarpio, kaip minėjo gimnazijos direktorė Jūratė Bernotienė savo pasveikinimo žodyje, mokyklos bendruomenė drauge su tėveliais ir net su seneliais gyvai susirinko į mokyklos šventę. Visi su nekantrumu laukė, kada pamatys šiais mokslo metais sukurtus vaikų šokius, drauge pasidžiaugs unikalia vaikų kūryba.

Dar rugsėjo mėnesį visi mokiniai sužinojo temą – „Ugnies šokis“ ir visus mokslo metus bendradarbiaudami su klasės draugais ir šokių mokytoja Aida kiekvienas kūrė savo „Ugnies šokį“ – ieškojo muzikos, improvizavo, kūrė judesių junginius, jų mokė savo komandos draugus, vėliau – komandos mokė savo sukurtų variacijų visus klasės draugus. Šiais mokslo metais ypač mokėmės dirbti komandomis, kiekviena komanda turėjo savo vadovą, komandos rinko balus už labai gerą darbą per šokio pamokas ir labai gerą drausmę.

Labai brangus šventėja buvo nuostabių teisėjų, buvusių mūsų gimnazijos moksleivių dalyvavimas šventėje. Jos visos daug metų yra šokusios ir dalyvavusios vaikų sukurto šokio šventėse. Ištikima Vaikų sukurto šokio švenčių dalyvė ir teisėja Auksė Volskienė dirba pradinių klasių mokytoja „Žėručio“ pradinėje mokykloje, Morta Davidavičienė ne tik nuostabiai, meniškai, kūrybiškai fotografuoja, bet ir dirba mokytoja mūsų gimnazijoje, o Rebeka Subačiūtė yra mūsų gimnazijos 12 klasės moksleivė bei planuoja savo ateitį sieti su šokiu. 

25-ąją šokio šventę šokių mokytojos Aidos pastatyta kompozicija „Judesių daina“ pradėjo šokių studijos „Džiaugsmas“ šokėjos Dorotėja Jakubonytė, Benita Sprauniūtė, Amelija Žukaitė ir Vlada Butkutė. 

Solo šokio dalyje žiūrovams savo pačių sukurtus šokius dovanojo: 2 klasės moksleivės Joana Bernotaitė, Adelina Dmitruk ir Gerda Vitkauskaitė, pelniusios „Nuoširdžiausio šokio“ nuominaciją už šokį „Jėzau, ugnį įžiebki“; 3 klasės moksleivė Felicija Čėsnaitė atliko plastiškiausią šokį „Ugnies arklys“, o jos bendraklasės Amelija Ruginytė, Milėja Ruginytė, Luka Greičiūnaitė, Gabrielė Kurtinaitytė, Mija Mižejevskytė ir Maya Miljkovic  nuotaikingiausiu šokiu „Ugnies mergaitės“ uždegė žiūrovų širdis džiaugsmu; darbščios ir labai kruopščiai iš anksto ruošusios šokį „Žiežirbos“ 4 klasės moksleivės Kornelija Šlakaitytė ir Milita Dmitruk , pelniusios „Teatrališkiausio šokio“ nominaciją praturtino judesio polėkiu, šviesiomis šlovinimo šokio judesių natomis. 

Prieš pradedant klasių šokių dalį, žiuri komisijos narės Auksė, Rebeka ir Morta pasidalino savo prisiminimais iš vaikų sukurto šokio švenčių. Džiugu, kad prisiminimai geri, patirtis ugdanti ir taip pat padrąsinanti jaunuosius šventės dalyvius.

Didelio žiūrovų palaikymo susilaukė šventėje debiutavę PU grupės moksleiviai. Jiems už šokį „Auga ugnis“ teisėjos skyrė „Energingiausio šokio“ nominaciją. „Kūrybiškiausiu“ pripažintas 1 klasės moksleivių šokis „Laisva ugnis“. 2 klasės moksleivių šokis „Liepsnos širdis“ išskirtas kaip „Labiausiai atitinkantis temą šokis“. 3 klasės moksleivių šokis „Užbaigti karą“ apdovanotas „Prasmingiausio šokio nominacija“. 4 klasės moksleivių šokis „Ugnies kryžiai“ laimėjo „Muzikaliausio atlikimo“ nominaciją. Ypač kruopščiai šiais mokslo metais 4 klasės mokiniai rinko muziką klasės šokiui – kiekvienas pristatė savo atrinktą muzikinį kūrinį ir pagrindė, kodėl būtent šį kūrinį siūlo „Ugnies šokio“ temai. O 3 klasės mokiniai vasario pirmomis dienomis vienbalsiai prabalsavo už dainą „Sustabdyti ugnį“  („Ceasefire“, for King and  Country) ir vasario 24d. prasidėjo karas Ukrainoje… Ir ne tik renkant muziką buvo labai įsimintinų etapų, labai brangus visas kūrybos, bendradarbiavimo procesas su kiekvienu mokiniu ir visų drauge per visus mokslo metus, per kiekvieną šokio pamoką. Labai brangios kiekvieno mokinio nuoširdžios pastangos, sėkmės ir nesėkmės, nauji kūrybiniai sprendimai ir pakilimai.

Vaikų sukurto šokio šventės „Grand prix“ – „Kūrybos paukštė“ vertinimo komisijos sprendimu šiemet atskrido į 1 klasę. Gražiai nustebino 1 klasės moksleiviai pagal savo amžių labai įdomiais kūrybiniais sprendimais, brėžiniais, įdomia choreografija.

Tačiau, manau, kad kiekvienas iš mūsų pats galime būti kaip ta kūrybos paukštė – statyti, kurti, atrasti. Juk esame Didžiojo Kūrėjo sukurti ir pašaukti Jį atspindėti. 

Ačiū visiems nuostabiems mokiniams už jūsų nuoširdžias pastangas, nuostabioms teisėjoms Auksei, Mortai, Rebekai ir nuostabiai kūrybinei komandai Gintarui Dijokui ir 10 klasės mokiniui Timotiejui Živatkauskui ir visiems mokytojams bei tėveliams, padėjusiems per šventę. 

Šokių mokytoja Aida