Ši Kovo 11-oji kitokia. Girdint žinias apie Ukrainoje vykstantį karą, kuriame broliai siekia apginti savo nepriklausomybę, norisi labiau branginti mūsų šalyje turimą laisvę ir taiką, nes tai ne duotybė, tai Dievo dovana. Tad šiemet mokykloje kur bepasisuksi ši šventė švenčiama garsiai ir įvairiai. 

Mokinių rankomis sukurtos dekoracijos pūpso kiekviename mokyklos kamputyje – ant fasadinio lango, ant mokyklos valgyklos stalų, koridoriuose…

Saulėtą kovo 10 dieną visi Pu gr. ir 1-4 kl. mokiniai susirinko prie Vilniaus krikščionių gimnazijos teritorijoje pasodintų trijų liepaičių. Minėdami artėjančią Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo šventę mokiniai giedojo himną, klausė eilių, pasakojimo apie nelengvą Lietuvos valstybingumo kelią link nepriklausomybės, dainavo liaudies dainą. Galiausiai trys liepaitės sumirguliavo pačių gamintais trispalviais varpeliais.

9 klasės mokiniai puoselėdami tradicijas per technologijų pamoką gamino Dzūkišką bandą. Dalinamės receptu ir kviečiame Jus taip pat pasigaminti bei skanauti šiuo patiekalu!

Priešmokyklinės grupės mokinukai, padedami šeštokų, dalyvavo respublikinėje akcijoje „Kurkime kartu laisvės apyrankę” ir nusipynė jų tiek su Lietuvos trispalve, tiek su Ukrainos dvispalve.

Vyko pradinių klasių projekto ,,Lietuva – tai aš” šventinis koncertas. Jo metu visi dainavo, šoko bei žaidė lietuvių liaudies žaidimus, džiaugėmės bendrai kurta menine instaliacija – Lietuvos vėliava, nunerta pynelėmis vąšeliu. Ją kūrė pradinukai per dailės, technologijų pamokas, taip pat ir laisvalaikiu namuose (ačiū mok. Eimintui už rėmelį).

Pastarosiomis dienomis kiekvieną muzikos pamoką vyresnių klasių moksleiviai ne tik labai entuziastingai gieda Ukrainos himną (galite pasiklausyti čia), reikšdami palaikymą šiai šaliai, bet ir brangina bei ruošiasi minėti savo šalies nepriklausomybę – Kovo 11-ąją dainuodami visiems lietuviams žinomas dainas. Kviečiame pasiklausyti 6 klasės mokinių atliekamą A. Jautakio „Užauginta Lietuvoje” bei 10 klasės mokinių „Palaimink, Dieve, mus” (muzika – G. Abarius, žodžiai – G. Zdebskis).

 

 

Tiek daug būdų švęsti ir branginti mūsų nepriklausomą Tėvynę. Tad tai ir darykime, maldoje užtardami šiuo metu kovojančius už savo laisvę.