Gruodžio 23 d. – paskutinioji diena mokykloje prieš didžiąsias metų šventes ir kaip gerai, kad ji be pamokų, bet pilna įvairių veiklų!

Tądien didžiąją dalį laiko mokiniai leido su savo bendraklasiais, žaidė įvairius žaidimus, keitėsi dovanomis, atsakinėjo į klausimynus per „Kahoot” programėlę. Taip pat žiūrėjo mokyklos Kalėdinį virtualų koncertą. Norime ypatingai padėkoti muzikos mokytojoms Agnei ir Editai už paruoštus muzikinius mokinių pasirodymus, kur jie ne tik dainavo nuostabias giesmes ir kalėdines dainas, bet ir grojo muzikinėmis mušamosiomis lazdomis P. Čaikovskio kūrinį „Spragtukas” (Dance of Sugar Plum Fairy), šokių mokytojai Aidai už šokėjų pasirodymus, 11-12 klasės mokiniams už nuostabiai pravestą renginį, Gintarui Dijokui už pasirodymų įrašymą ir filmavimą, teatro mokytojui Džiugui už visų pasirodymų sulipdymą į vientisą koncertą bei visiems dalyvavusiems mokiniams.

Be abejonės vyko ir jau kasmetine tradicija tapusi Betliejaus mugė, kurios metu mokiniai prekiavo savo gamintais skanėstais, medžio dirbiniais ir atvirutėmis. Džiaugiamės, kad šiemet buvo surinkta rekordinė suma gailestingumo darbams – 1030 eurų ir 40 centų. Daugiau apie mugę galite skaityti čia.

Dar viena tradicija, be kurios nebepraeina nei vieni mokslo metai – klasių Kaldėdinių filmukų kūrimas (kurie nebūtinai turi būti kalėdinės tematikos). Šiemet už šį renginį buvo atsakinga Mokinių Taryba, kuri nurodė, kad filmuke privaloma panaudoti šiuos žodžius arba frazes: trikampis, dešra, atsakomybė, „reikia dažniau plautis galvą ne tik po dušu, bet ir po išminties dušu, žmogau” (matot, net frazės nekalėdiškos!). Šioje mokyklos tradicijoje atsirado ir naujovė, jog filmukus vertino ir už juos balsavo ne tik mokiniai ir mokytojai, bet ir kviestinė komisija – teatro mokytojas Džiugas ir buvę mokiniai Ula bei Gabrielius. Džiaugiames, jog savo filmukais stebino visi – nuo jauniausių iki vyriausių. Vis dėlto tiek komisijos, tiek žiūrovų sprendimu pirma vieta atiteko 11 klasės mokiniams. Sveikiname!

Tokia buvo toji paskutinė diena mokykloje prieš atostogas.

Visiems gražių švenčių ir nepamirškite tikrosios Kalėdų prasmės…