Tik prasidėjus kalendorinei žiemai gruodžio pradžioje Vilniaus krikščionių gimnazijoje pirmą kartą startavo socialinis projektas „Betliejaus kepyklėlė“. Į šį projektą buvo numatyta pajungti visas mokyklos klases nuo pirmokėlių iki dvyliktokų. Šio projekto metu norėjome paskatinti mokinius prieškalėdiniu bei šventiniu laikotarpiu šiek tiek daugiau nei įprastai pamąstyti apie kitus, šalia esančius, mokyklos kaimynus, vyresnio amžiaus ir galbūt vienišus žmones, parodyti jiems dėmesį, pasveikinti su Šv. Kalėdomis – mūsų Gelbėtojo Jėzaus Kristaus gimimo diena. Įkvėpti vaikus aukoti savo laiką ir jėgas, kad būtų pradžiuginti kiti. Puoselėti ir ugdyti krikščioniškąsias jų charakterio savybes. Juk Šventajame Rašte skaitome Jėzaus žodžius: „Iš tiesų sakau jums, kiek kartų tai padarėte vienam iš šitų mažiausiųjų mano brolių, man padarėte“.

Taip pat tai puiki galimybė auginti mokyklos bendrystę su Pilaitės visuomene bei stiprinti vyresniųjų klasių kolektyvus.

I etapas vyko 2015 gruodžio 8-18 d. 5-12 klasių mokiniai pasiskirstę kasdien mokyklos technologijų kabinete ar grupelėmis susitikę namuose kepė įvairius skanėstus. Pertraukų metu jais vaišino mokyklos bendruomenę. Tokiu būdu buvo renkamos aukos, už kurias buvo nupirkti būtiniausių maisto produktų rinkiniai vienišiems, stokojantiems ar sunkiau gyvenantiems Pilaitės senoliams.

II etapas vyko 2016 sausio 11-22 d. 1-4 kl. mokiniai darė vardinius atvirukus, rašė palinkėjimus numatytiems aplankyti žmonėms.

III etapas 2016 sausio 18-29 d. 7-12 kl. mokiniai lankė senolius, įteikė jiems dovanas ir pasveikino su praėjusiomis šventėmis.

Dėl įtempto prieššventinio grafiko mokykloje bei ilgų mokinių atostogų projektas „Betliejaus kepyklėlė“ užtruko ir kalėdiniai sveikinimai gerokai pavėlavo. Tačiau tikimės, kad parodytas dėmesys šildo ne tik per šventes, o dovanas gauti visada smagu. Be to ir Jėzus, kartą gimęs žemėje, turbūt kasdien naujai užgimsta Juo patikėjusiųjų širdyse.

Dėkojame Pilaitės seniūnui Albinui Šnirui ir seniūnijos darbuotojams už mūsų idėjų palaikymą, pasitikėjimą mumis ir bendradarbiavimą. Jų dėka turėjome galimybę savo dėmesį ir Jėzaus Kristaus meilę parodyti šešiolikai senjorų bei sunkiau gyvenančių žmonių.

BK_2 kl atvirukai 003

_DSC0266_DSC0077IMG_7231

 

 

 

 

 

 

Parengė tikybos mokytoja Asta Greičiūnienė.