2015 m. lapkričio 9-15 d. Vilniaus krikščionių gimnazijos moksleiviai dalyvavo Šiaurės šalių bibliotekų savaitėje, kurios tema buvo „Draugystė Šiaurės šalyse“.

Turbūt nerastume Lietuvoje moksleivio, kuris nebūtų skaitęs bent vieno šiaurės šalių rašytojo kūrinio. Kalbant apie šių šalių rašytojus, moksleiviai vardino skaitytas M.Gripės, T. Janson, A. Lindgren, A. C. Vestli, J. ir T. Wieslander ir kt. knygas.

Šiaurės šalių bibliotekų savaitės dėka 4-6 kl. moksleiviai pirmąkart išgirdo ištrauką iš M. Parr knygos „Vaflinė širdelė‘‘,  antros ir trečios klasės mokiniai  skaitė A. Lindgren knygos „Ronja plėšiko duktė“ ir M. Gripės „Hugas ir Jozefina ‘‘ ištraukas, o patys mažiausieji priešmokyklinio ugdymo grupės moksleiviai atidžiai klausėsi jiems skaitomos T. Janson knygelės „Guminukas ir gimtadienio sagutė“.

Smagu buvo drauge piešti draugystės piešinį, skanauti vaflines širdeles ir kalbėtis apie draugystę, kuri anot ketvirtoko Tito „ reikalinga kiekvienam žmogui. Be jos žemėje visi būtų bejausmiai“.

 

Parengė bibliotekininkė Rita Ankštutienė