Rugsėjo 24 d. Vilniaus krikščionių gimnazijoje minėjome Europos kalbų dieną. Pirmos pertraukos metu 5-12 klasių mokiniai dalyvavo kalbinėje-kultūrinėje viktorinoje, kur galėjo pademonstruoti ar praturtinti savo žinias apie Europos šalių istoriją, kultūrą, geografiją ir Europos kalbas. Sveikiname septintokus laimėjusius pirmą vietą, penktokus ir aštuntokus laimėjusius antrą vietą ir šeštokus trečią vietą!

Be to, šiais metais siekėme sužinoti daugiau apie Europos šalių gyventojų tautinius bruožus ir savitumą bei kalbas. Todėl kiekviena klasė gavo užduotį suvaidinti vienos (burtų keliu ištrauktos) Europos šalies gyventojų bruožus pasitelkiant aktorinius gebėjimus ir tos šalies kalbą. Po kiekvienos klasės pasirodymo buvo daug ovacijų, juoko ir geros nuotaikos. Smagu, kad per trumpą laiką klasės susibūrė, bendradarbiavo ir parengė tikrai šaunius, originalius ir žaismingus vaidinimus!
Mokyklos parengtame stende mokiniai galėjo paskaityti apie tai, kaip efektyviai mokomasi užsienio kalbų, kaip tampama poliglotu, kaip kalbų mokosi žmonės, mokantys bent kelias užsienio kalbas.

Europos kalbų dienos renginių įspūdžius galime pamatyti nuotraukose.

Anglų kalbos mokytoja Vaiva Bernatonytė-Ažukienė