Mokiniai mokiniams ir mokytojams: etiudai

Gruodžio pabaigoje mūsų mokykloje vyko septintos klasės vaidinimas „Kalėdų senio laukimas“. Jis buvo rodomas PU–5 klasių mokiniams. Spektaklio kūrimas ir parodymas buvo pusmečio teatro pamokų atsiskaitomasis darbas. Po spektaklio tiek atlikėjai, tiek žiūrovai buvo pakilios nuotaikos. Spektaklio metu publika ne kartą prapliupo juoku, o po spektaklio visi vaišinosi Kalėdų senelio nesuvalgytais sausainiais. Buvo džiugu matyti, kad septintokai buvo puikiai pasiruošę vaidinimui ir vaidino su dideliu noru bei įsijautimu.

Paskutinį ketvirtadienį prieš Kalėdas per pertrauką 10 ir 11 klasių mokiniai mokyklos koridoriuje parodė pasirodymą, kuriame jie iš savęs kūrė muzikinius instrumentus ir atliko kalėdines dainas. Buvo smagu per pertrauką stebėti nuotaikingus pasirodymus neįprastoje scenoje – tarpduryje.

O štai sausio mėnesį 8 klasės mokiniai pristatė du pačių kurtus vaidinimus socialinėmis temomis. Viena grupė, kurią sudarė klasės berniukai, kūrė vaidinimą apie rūkymo žalą, o mergaičių grupė apie sėdėjimo svarbą per pertraukas. Kiekvienas vaidinimas buvo su gera humoro doze ir įdomiu siužetu, tad jie neprailgo nei jaunesniems, nei vyresniems žiūrovams. Šie spektakliai buvo 8 klasės pusmečio teatro pamokų atsiskaitymas.

Parengė teatro mokytojas

Žilvinas Beniušis

[nggallery id=67]