Laisvės neužmirštuolės…

Laisvės gynėjų dienos rytą pradinių klasių ir priešmokyklinio ugdymo mokinukai su žvakelėmis rankose būrėsi antrokų klasėje. Mokiniai ir mokytojai susikaupė bendrai maldai už žuvusiuosius Lietuvos didvyrius, už didžiausią dovaną – gyvenimą laisvoje Tėvynėje. Į susirinkusiųjų širdis skverbėsi Evangelijos pagal Joną 15 skyriaus 13 eilutės mintis: „Niekas neturi didesnės meilės, kaip tas, kuris savo gyvybę už draugus atiduoda“.

Mokytoja Giedrė Vėžytė pristatė įsimintinų dienų bei skaudžiosios nakties įvykius prie Spaudos rūmų, televizijos bokšto ir Seimo. Visi tylos minute pagerbė žuvusiuosius, dar kartą peržiūrėjo istorinius kadrus. III–IV klasių mokiniai padovanojo gražią poetinę kompoziciją.

Su didžiausia meile iš mažų širdelių liejosi skambūs ir prasmingi Lietuvos himno, maldos žodžiai. Žvakutes papuošė nuoširdžios padėkos:

–          ačiū už tai, kad galime kalbėti ir dainuoti lietuviškai,

–          dėkojame, kad galime pažinti Lietuvos istoriją, laikytis papročių ir tradicijų,

–          ačiū už namus ir mokyklą, už tėtį ir mamą,

–          dėkojame, kad galime laisvai tikėti Dievu ir eiti į bažnyčią,

–          ačiū už drąsą ir pasiaukojimą, už išsipildžiusias svajones,

–          dėkojame už meilę Lietuvai ir išsaugotą, nepriklausomą Tėvynę.

Vyresniųjų klasių mokiniai prisijungė prie iniciatyvos „Neužmirštuolė“ ir visą dieną segėjo neužmirštuolės žiedus taip parodydami, kad nepamiršo Laisvės gynėjų aukų. Per pirmąją pamoką mokytojai pasidalino su mokiniais prisiminimais, mintimis apie sausio įvykius, jų pasekmės ir prasmę, o per pertraukas mokiniai galėjo analizuoti plakatą su svarbiausiais objektais ir nuspręsti, kurioje vietoje būtų stovėję ir gynę Tėvynę jie.

 

Parengė pradinių klasių mokytoja Nijolė Raudonikienė,

lietuvių kalbos mokytoja Rūta Bagdonienė

[nggallery id=65]