Naršyk, sužinok, laimėk!

Šiais metais Vilniaus krikščionių mokyklos mokytojai nusprendė, kad būtų pravartu karts nuo karto suorganizuoti kitokius penktadienius. Pirmasis kitoks penktadienis – Naršyk penktadienis – jau įvyko. Penktadienis buvo skirtas naršymo, informacijos paieškos ir atrankos įgūdžių lavinimui bei prisiminimui, kokie yra rašto darbų metodiniai nurodymai.

Mokiniai buvo laikomi nežinioje beveik iki pat penktadienio ryto, kol nereikėjo susirinkti didžiojoje salėje ir išklausyti šios dienos instruktažo.

Mokiniai buvo suskirstyti į dešimt komandų, kurios gavo po dešimt painių klausimų. Kas dvidešimt minučių mokiniai turėjo eiti į punktus, kuriuose jų laukė mokytojai, išklausyti dėstomą medžiagą ir atlikti užduotis. Teisingai atlikę užduotis galėjo gauti prisijungimo kodo prie kompiuterio vieną simbolį ir norimo klausimo suflerį. Taip mokiniai apkeliavę dešimt punktų, turėjo galimybę sužinoti kodą, su kuriuo galėtų prisijungti prie kompiuterių, pusvalandį naršyti, ieškoti atsakymų į savo ir priešininkų klausimus.

Galiausiai visi buvo pakviesti atgal į didžiąją salę, kur buvo patikrinti atsakymai ir prasidėjo protmūšis. Jo metu kiekviena komanda galėjo iš savo sąrašo išsirinkti klausimą ir jį užduoti kitoms komandoms. Per kelias minutes komandų nariai galėjo naršyti, skambinti ir kitais būdais ieškoti atsakymo.

Po atkaklaus visos dienos darbo buvo apdovanotos komandos, kurios surinko daugiausiai taškų ir visą dieną buvo draugiškiausi.

Tikime, kad kitoks penktadienis buvo vykęs – mokiniai pasisėmė ne tik žinių, bet ir gerų emocijų.

 

[nggallery id=60]