Pradinukų išvyka į Dūkštų ąžuolyną

Rugsėjo 11 d. pradinių klasių mokiniai apsilankė Neries regioniniame parke, kuriame yra Dūkštų ąžuolynas. Parke dirbantis gidas Saulius Pupininkas supažindino mus su įvairiais ąžuolyno paukščiais: kėkštu, mažuoju ereliu rėksniu, juoduoju gandru ir namine pelėda. Pasirodo, jog Dūkštų ąžuolyne tėra keturios pelėdų poros, o šie paukščiai įrašyti į Lietuvos Raudonąją knygą. Bet užtat visame ąžuolyne gyvena net šešios šikšnosparnių rūšys!
Bevaikštant po parką grožėjomės Dūkštos upeliu, kuriame pavasarį neršia lašišos, lipome ant Bradeliškių piliakalnio ir klausėmės įdomaus pasakojimo apie didžiąsias miegapeles ir jų gyvenimo ypatumus, pavyzdžiui, kad jos gali gyventi specialiai įrengtuose inkiluose.
Saulius Pupininkas taip pat parodė mums įspūdingų Velniakampio kilpos nuotraukų ir įdomų filmuką apie gencioninį melsvį. Taip pat turėjome progos mąsliai apžiūrėti akmenines runas, pasiklausyti gamtininkų himno ir gavome keletą vertingų patarimų apie nuodingus miško augalus, pvz., kad ožekšnio uogų valgyti nevalia.
Ekskursija mums išties labai patiko. Dėkojame gidui Sauliui Pupininkui už nuostabius pasakojimus ir įdomią ekskursiją.

Parengė 4 klasės mokinė

[nggallery id=57]