Mokykloje užsisuko tiriamųjų ir kūrybinių darbų rengimo mechanizmas

Mokiniai jau pasirinko vadovus, kurie vadovaus jų darbams: referatams, tiriamiesiems, kūrybiniams-projektiniams. 5–7 klasių mokiniai visi kartu rengs kūrybinius-projektinius darbus, o likę 8–10 klasių mokiniai rašto tipą pasirinks patys. Darbai turės būti parengti iki kovo pradžios, o geriausių darbų autoriai savo temas turės pristatyti mokykloje surengtoje konferencijoje.
Šiais metais darbų rengimas bus lengvesnis ne vien tuo, kad tai bus jau antras bandymas, bet ir dėl to, kad Rūta Bagdonienė, Rasuolė Baleišaitė-Sabakonienė, Jolanta Snežko ir Valda Vilkelienė parengė leidinį „Metodiniai nurodymai mokykloje rengiamiems rašto darbams“. Ši metodinė knygelė bus pagalba ir mokiniui, ir mokytojui, nes joje apžvelgtos darbų rūšys, jų struktūra, paaiškinta, kaip reikėtų rašyti darbą, jį apipavidalinti.
Mokytojai dalyvavo tų pačių mokytojų surengtame seminare, kurio metu analizavo metodinius nurodymus, mokėsi juos taikyti praktiškai, kritiškai vertino praėjusių metų parengtus darbus.
Tokio tipo rašto darbai paskatins mokinius gilintis į dalyką, kuris juos domina, rengti darbą jam patinkančia forma ir truputį susipažinti su akademinių darbų rengimu.

Parengė lietuvių kalbos mokytoja Rūta Bagdonienė