Turbūt neatsirastų nė vieno, kuris nežinotų, kad 2012-ieji buvo paskelbti Maironio metais

Mokykloje taip pat buvo paminėtos šio lietuvių poeto 150-osios gimimo metinės. Apie Maironį įvairiuose pasaulio kampeliuose buvo kalbama įvariai, o Vilniaus krikščionių mokyklos mokiniai nutarė Maironį prisiminti tradiciškai ir, ko gero, neįprastai.
Su Maironio gyvenimo akimirkomis mokyklos gyventojai ir lankytojai galėjo susipažinti klaidžiodami po lietuvių kalbos mokytojos Rūtos Bagdonienės parengtą nuotraukų, eilėraščių ir biografijos detalių labirintą ant klasių durų. 9 klasės mokinės Agnė ir Auksė pasirūpino ir stendu apie Maironį ir jo kūrybą. Mergaitės atrado tikrai įdomių faktų!
12 klasės mokiniai kartu su lietuvių kalbos mokytoja Sonata Žukauskiene rengė tekstus ir svarstė, kuo aktualus Maironis šiandien. Parengtas pastraipas galėjo paskaityti visi norintys, nes jos taip pat buvo įtrauktos į durų labirintą.
Mokyklos bibliotekininkė Rita Ankštutienė parengė Maironio poezijos ir knygų apie Maironį parodą. Mokiniai galėjo pavartyti ir paskaityti įvairiausias knygas.
9 klasės mokiniai, išsirinkę labiausiai patikusį Maironio eilėraštį, kartu su dailės mokytoja Giedre Vėžyte juos iliustravo. Pakabintais piešiniais galima pasigrožėti mokyklos koridoriuje.
Maironio minėjimą vainikavo vykusi šventė, kurios metu 9 klasės mokiniai į Maironio eiles pažvelgė šiuolaikiškai ir pagal jas muzikavo bei dainavo. Kitaip. Repuoti kvieti ir kitus norinčius. Mokyklos bendruomenės ovacijų sulaukė 6 klasės mokinio Viliaus eilėraščio atlikimas repo stiliumi. Taip pat 9 klasės mokiniai su muzikos mokytoja Milda Kriščiūnaite parengė dainos „Lietuva brangi“ atlikimą. Buvo smagu klausytis ir deklamuojamų Maironio eilių. Tad tikrai matėmė ir atlikome visokį Maironį.
Netikėtai nustebinta mokykla liko ir 7 klasės mokinių, kurie kartu su teatro mokytoju Žilvinu Beniušiu ir lietuvių kalbos mokytoja Rūta Bagdoniene pagal Maironio eiles parengė trumpus eiliuotus vaidinimus. Mokiniams tai buvo nauja ir smagi patirtis, kai netikėtai pasibeldę į klasės duris sutrikdydavo pamoką ir atlikę savo vaidinimą siųsdavo žinutę: „Ir Maironis gali būti įdomus. Kviečiame pažinti įdomų Maironį.”

Tikime, kad šio didžio Lietuvos poeto 150-ųjų gimimo metinių minėjimas išliko mokytojų ir mokinių atmintyje.

Parengė lietuvių kalbos mokytoja Rūta Bagdonienė

 

[nggallery id=44]