Smagiausia mokytojų spalio diena

Pro mokyklos duris įžengusių mokytojų veidus staiga nuspalvina nuostaba. Žaisminga ir kartu trikdanti, bet vienareikšmiškai teigiama. Tą rudenišką rytą mokytojus taip nustebino pasitikę muzikuojantys, dovanėles ir šiltą sveikinimo žodį dalijantys mokiniai. Galėjai pasijusti geriau nei per savo gimtadienį. Išties.

Mokytojai jau savaitės pradžioje „Tarybos“ buvo įspėti apie vyksiantį seminarą „Mokytojo kūrybiškumo ir novatoriškumo įžvalgos integruotų pamokų kontekste“, o vyresniųjų klasių mokiniai su užsidegimu ruošėsi vesti pamokas jaunesniesiems. Skambučiui nuskambėjus, mokytojai sutriko lyg mokiniai, nežinantys ko laukti. Sustoję vorele koridoriuje nedrįso keliauti, ir tik direktoriui pasirodžius priešaky visi  jau ryžtingiau nužingsniavo į seminarą.

Dvyliktokai greitai pagal batų dydį suskirstė mokytojus į tris grupes ir įdavė į rankas užduotis, kurioms atlikti laiko davė nei daug, nei mažai – 15 minučių. Mokytojai pagal duotus žodžius turėjo sukurti dainą, šokio žingsnelius ir naudodamiesi duotais „instrumentais“ sukurti muziką. Praėjus duotam laikui visi smagiai galėjome stebėti paruoštus mokytojų performansus. Juoko buvo daug.

Po sunkių užduočių atėjo laikas atsikvėpti (juk pertraukos turi būti visiems!). Ir čia mokytojus palepino virtuvės darbuotojai. Buvo skanu. Ir linksma, žinoma. Klegėjome kaip mokiniai pietaudami. Tik į pamoką nevėlavome!

Po to atėjo teorinės seminaro dalies laikas. Sugužėjome į pirmokų klasę. Dar viena nuostaba! Mokytojų nepamiršo pasveikinti ir bažnyčios „Tikėjimo žodis“ raštinės darbuotojai.

Seminaro vedimo vadeles perėmę dvyliktojai įjungė Mokslo metų pradžios šventės mokytojų vaidinto spektaklio „Pienė“ įrašą. Smagu prisiminti, pamatyti iš šalies, pasijuokti. Ne veltui tiek repetuota, dirbta ir tęsta mokyklos tradicija pirmąją mokslo metų dieną stebinti mokinius.

Aktoriai neliko pamiršti – gavo oskarus ir dovanėles. Narcizas – biologijas mokytojas Ričardas Pagojus – narcizų sodinukų, kad žinotų ne vienas toks pasauly esąs; bitė – popietinės grupės mokytoja Danutė Kulikauskienė – dobilų, kad nesikabinėtų prie kitų; dilgėlė – geografijos mokytoja Valda Vilkelienė – dilgėlių šampūno; o direktorius – laistytuvą, kad turėtų kuo lieti savo gėlių sodą.

Prisipažįstame – žandikaulius skaudėjo.

O kol buvome užimti, viena akimi stebėjome, kaip sekasi darbuotis mūsų pagalbininkams. Širdį glostė nuoširdus vyresniųjų rūpestis mažaisiais: „ar rankytes nusiplovei?“, „ar knygutę turi?“, „pamečiau vaikus! Kur mūsų vaikai?!” – ne tik smagu bei lengva, bet ir atsakinga būti mokytoju, ar ne?

Tą dieną buvo dar daug ko. Mokiniai turėjo galimybę susitikti su evangeliste Linda Clifford Hayes, kuri mokinius ragino vertinti krikščionišką švietimą ir mokymąsi.

Galų gale buvo skirtas laikas ir sportui. Berniukai galėjo žaisti krepšinį ne tik per pertraukas, bet ir išbandyti jėgas berniukų krepšinio turnyre.

Tikime, kitokia diena buvo ne tik mums, bet ir kitiems. Gera apsikeisti vaidmenimis, gera ne tik duoti, bet ir gauti. Ačiū, mokiniai, kad davėte daug šiltų emocijų, kad nuolat priverčiate patirti daug gražių akimirkų ir mokote įvairių pamokų. Ačiū technologijų mokytojai Aušrai Jurgaitienei, kad tą dieną nepamiršo savo vaidmens ir padėjo mūsų pavaduotojams.

O dabar… Skambutis skamba – metas grįžti.

Parengė lietuvių kalbos mokytoja Rūta Bagdonienė

[nggallery id=45]