Europos kalbų orientacinės varžybos

Rugsėjo 26 d. minima Europos kalbų diena. Tą savaitę mokiniai pravėrę klasių duris galėjo kiek nustebti arba bent jau susidomėti – ant kiekvienų durų atsirado Europos kalbų žodžiai ir frazės su kvietimu ieškoti informacijos, apie šių žodžių paskirtį. Smalsiausi galėjo lengvai sužinoti, kad greitu metu jų laukia konkursas, susijęs su Europos kalbomis.

Mokiniai visą savaitę galėjo vaikščioti po mokyklą ir tyrinėti Europos kalbų žodžius ir pagrindines frazes. O šią savaitę mokiniai buvo pakviesti į Europos kalbų orientacines varžybas. Kiekvienas, norintis dalyvauti, gavo po 10 kortelių su įvairiais Europos kalbų žodžiais. Užduotis nei lengva, nei sunki – per pertrauką surasti, kokios kalbos tai žodžiai, ir juos išversti. Akimirksniu mokyklos koridoriuose užvirė veiksmas: mokiniai lyg akis išdegę lakstė po visą mokyklą ir bandė įvykdyti užduotį. Sakė, kad buvo smagu: adrenalinas – juk tiek mažai laiko! Ir žodžiai bei frazės įdomios. Ne tik dalyvauti, bet ir stebėti iš šalies buvo smagu.

Atkakliausi buvo apdovanoti saldžiomis dovanėlėmis ir pasveikinti įveikę Europos kalbų orientacines varžybas. Po to lietuvių kalbos mokytojos Rūtos Bagdonienės, kuri ir organizavo šias varžybas, buvo klausinėjama, ar dar galima dalyvauti – susidomėjimas buvo milžiniškas. Būtinai kartosime dar!

Parengė lietuvių kalbos mokytoja Rūta Bagdonienė