Programos 2010-2013 m. m. strategija

Nuo kovo mėn. mūsų mokykla dalyvauja Vaisių vartojimo skatinimo mokyklose programoje. Jos dėka pradinių klasių mokiniams nemokamai dalijami vaisiai ir daržovės: morkos, obuoliai, kriaušės, bananai, citrusų vaisiai.

Vaisių vartojimo skatinimo mokyklose programos 2010-2013 mokslo metų strategijos vizija yra paskatinti vaikus vertinti vaisius ir daržoves ir pratinti juos vartoti ateityje, taip prisidedant prie mokyklų sveikatingumo politikos formavimo. Įprasminti sveiką gyvenseną, kuri palaipsniui tampa įpročiu, gyvenimo norma, nes ateityje tai įtakos mažesnį susirgimų lėtinėmis neinfekcinėmis ligomis, susijusiomis su nesaugia ar nesveika mityba ar nutukimų skaičių.

Šios ES finansuojamos programos tikslas – įdiegti vaikams supratimą apie vaisių ir daržovių vartojimo teigiamą poveikį sveikatai bei pažaboti vis labiau Europoje nerimą keliantį vaikų polinkį į nutukimą ir jo sukeliamas ligas. Įgyvendinant šį tikslą, keliamas uždavinys – padidinti vaisių ir daržovių dalį vaikų mityboje jų mitybos įpročių formavimosi etape.

Strategiją koordinuoja Žemės ūkio ministerija, įgyvendina – VĮ Žemės ūkio ir maisto produktų rinkos reguliavimo agentūra.

Pagal http://www.zum.lt/documents/isakymu-priedai/100209-3D-89.pdf
parengė Asta Greičiūnienė