Gruodžio 19 d. Vilniaus krikščionių mokykla organizavo kalėdinę akciją „Palaiminčiau duoti nei imti“ neįgaliems vaikams, besimokantiems „Atgajos“ specialiojoje mokykloje. Ši akcija vyko jau trečią kartą. Šioje ugdymo įstaigoje mokosi apie 100 vaikų, turinčių įvairius raidos sutrikimus. Pasiruošimas šiai akcijai prasidėjo lapkričio mėnesį, kai ne tik buvo apgalvota ir pradėta ruošti šventinė mokinių programa, bet ir ruošiamos dovanėlės asmeniškai kiekvienam „Atgajos“ mokiniui. Ir žinoma jas ruošė ne kas kitas, o mūsų mokyklos mokiniai, jų tėveliai bei mokytojai.

Vos ne pusė mūsų mokyklos mokinių, keletas tėvelių ir mokytojų tądien nuvykę į „Atgajos“ mokyklą sveikino ten besimokančius mokinius su artėjančiomis Kalėdomis – Viešpaties Jėzaus gimimo diena. Mokinių atvežtą šventinę programą – vaidinimus, šokius, giesmes, eilėraščius – žiūrovai sutiko nuoširdžiomis šypsenomis ir plojimais.

Pasibaigus programai niekas neliko be dovanų. Mūsų ruoštos dovanėlės pasiekė adresatus, mums kaip padėka buvo įteiktas visas saldainių sodas – daug medžių iš saldainių, kuriuos darė „Atgajos“ mokiniai. Dievas pasirūpino visais. Jo dėka neliko užmirštas nei vienas. Net ir naujokas, kurį pamiršome įtraukti į sąrašą dovanai gauti. Vienas mūsų mokyklos aštuntokas suruošė „bevardę“ dovanėlę, sakydamas: „Gal prireiks.“ Ir kaip visi nudžiugome, kai išties prireikė.

Dėkojame visų pirma mūsų Viešpačiui Jėzui Kristui už nuostabią galimybę dalintis Jo meile, pasitikti Kalėdas gerais, džiaugsmą nešančiais darbais. Dėkojame „Atgajos“ mokyklai už atviras duris ir širdis. Dėkojame kiekvienam mokiniui, tėveliui ir mokytojui už suruoštas dovanėles bei pagalbą nuvykstant į „Atgajos“ mokyklą. Džiaugiamės ir esame labai dėkingi mūsų ištikimoms mokytojoms Giedrei, Mildai ir Aidai bei vienuoliktokei Rūtai, kaskart paruošiant tokias nuostabias menines programas.

O pabaigai keletas Vilniaus ,,Atgajos“ mokykloje besimokančių mokinių padėkos žodžių.
,,Labai patiko spektaklis, ypač kai grojo būgnais.“ Danielius
,,Ir kaip tie vaikai žino, kas mums patinka – toks gražus pakabukas“
,,Galėtų dažniau atvažiuoti ir dovanų mums nereikia, nes jie patys kaip dovana.“ Vilūnė
,,Perduokite jiems ,,Ačiū“, nes buvo taip gražu“.

[nggallery id=25]

Tikybos mokytoja Asta Greičiūnienė