Lapkričio 30 d. privačios Vilniaus krikščionių mokyklos mokiniai, neišeidami iš mokyklos, turėjo nuostabią progą pasidžiaugti ir pasigrožėti klasikinių gitarų muzika. Tai Lietuvos gitaros muzikos rėmimo fondo dovanotas „Gitaravita“ koncertas, kuriame dalyvavo Lietuvos muzikos ir teatro akademijos dėstytojas doc. Julius Kurauskas ir akademijos III kurso studentai Audrius ir Justinas. Lietuvos gitaros muzikos rėmimo fondo tikslas – vienyti gitaros atlikėjus, kompozitorius, klasikinės gitaros muzikos gerbėjus, supažindinti su klasikine gitara bei puoselėti gitaros meną Lietuvoje.

[nggallery id=23]

Pažintį su klasikinės gitaros muzika svečiai pradėjo gerą nuotaiką skleidžiančiu amerikiečių džiazo kūriniu „Mėlynasis mėnulis“. Po to docentas trumpai papasakojo apie savo vaikystės kiemo draugą, kurį visi puikiai pažįstame, amžiną atilsį maestro Vytautą Kernagį. Jo atminimui gitarų trio sugrojo „Širdele mano“. Po šio kūrinio visi buvome nukelti į Ispaniją su kompozitoriaus Isako Albeniso kūriniu „Astūrija“. Sužinojome, kad šį kūrinį kompozitorius parašė fortepijonui. Tačiau šis labai sunkus kūrinys pianistams, mielai ir lengvai grojamas klasikine gitara. Dar išgirdome kelis roko bei elektroninės muzikos kūrinius bei ispaniškas improvizacijas.

Tarpuose tarp kūrinių dėstytojas doc. Julius Kurauskas supažindino mokinius su klasikinės gitaros galimybėmis ir išskirtinumais, kvietė norinčius į gitaros pamokas, o Gabijai, Monikai, Tomui ir Pilypui nusišypsojo laimė „laimėti“ nemokamas gruodžio mėn. gitaros pamokas studijoje „Gitaravita“. Taip pat iškvietęs porą savanorių (Beatričė ir Gabija), pademonstravo kaip lengva, jei tik yra noras, groti gitara.

Džiaugiamės, kad ne tik mums patiko svečiai, bet ir mes jiems. Docentas gyrė mus, kad gražiai klausome. „Turite gražią sielą“, – sakė jis. Kad mus išties labai sužavėjo svečiai ir jų atliekama muzika liudija ne tik nuoširdūs ir garsūs plojimai po kiekvieno kūrinio, bet ir tai, jog keletas pradinukų po koncerto susirinko svečių autografus.

Dar kartą dėkojame Lietuvos gitaros muzikos rėmimo fondui, jo vadovui ir įkūrėjui Juliui Kurauskui, studentams Justinui bei Audriui ir mūsų mokyklos gitarų būrelio vadovui Aidui Lembučiui už gražią iniciatyvą bei nuostabią dovaną mūsų sieloms.

Tikybos mokytoja Asta Greičiūnienė