Spalio 29 dieną „Siemens“ arenoje, Vilniuje, vyko Vilties festivalio šventė vaikams – „Dėlionė“. Renginyje dalyvavo per 7 tūkstančius vaikų bei jų tėvelių.

Šventės metu susirinkusius mažuosius džiugino vaikų choras „Valio“ ir kitos muzikinės grupės, programoje taip pat dalyvavo mimai, klounai ir teatro grupė, paruošusi nuotaikingą vaidinimą DĖLIONĖ. Vaidinimą režisavo Vilniaus Krikščionių mokyklos pradinių klasių mokytoja Giedrė Vėžytė, choreografiją kūrė šokių mokytoja Aida Maksvytytė. Kai kuriuos kitus mūsų mokinius, mokytojus, direktorių ir net mokinių tėvus galima buvo išvysti aktorių, choristų, šokėjų bei klounų gretose. Daugelis kitų liko nepamatyti, nes darbavosi už scenos. Išties labai džiaugiamės, kad privati Vilniaus Krikščionių mokykla išvien su daugeliu kitų Lietuvos tikinčiųjų turėjo progą pasidarbuoti, prisidėti ir sudalyvauti tokiame nuostabiame renginyje.

[nggallery id=18]

Festivalio pabaigoje kiekvienam vaikui buvo įteikta pasaulyje gerai žinomos labdaros organizacijos Samariečio krepšys (Samaritan’s Purse) dovanėlė. Tai Amerikoje, Kanadoje bei daugelyje Vakarų Europos šalių įvairių organizacijų ir bažnyčių, vaikų ir suaugusiųjų į spalvotu popieriumi apklijuotas batų dėžutes surenkamos dovanėlės vaikams. Šios dovanėlės kartu su knygelėmis, pasakojančiomis apie Jėzaus Kristaus Evangeliją, yra siunčiamos visų pirma į nepasiturinčias, įvairias negandas patiriančias bei kitas šalis. Taip šie žmonės išreiškia savo meilę ir rūpestį kitose šalyse gyvenantiems vaikams. Todėl dovanėlės yra unikalios, nes jas ruošia skirtingi žmonės.

Tikybos mokytoja Asta Greičiūnienė