Visą rugsėjo mėnesį tikintis jaunimas rinkosi įvairiuose Lietuvos miestuose ir repetavo šokį „Už viltį”. Jis buvo skirtas ne tik parodyti, kiek Lietuvoje yra veiklaus bei tikinčio jaunimo, bet ir papasakoti žmonėms apie spalio 29-30 dienomis vyksiantį Vilties festivalį.

Rugsėjo 24 dieną į Vilnių suvažiavo paaugliai ir jaunimas iš daugelio Lietuvos miestų krikščioniškų bendruomenių. Iš pradžių dalyviai rinkosi Sereikiškių parke repetuoti šokį. Vėliau keliavo į Katedros aikštę, kur šokiu kvietė praeivius į Vilties festivalį. Šiame renginyje dalyvavo beveik visi Krikščionių mokyklos aštuntokai bei keletas kitų klasių mokinių. Viso susirinko apie 300 jaunuolių iš visos Lietuvos. Apsirengę žaliais drabužiais su lipdukais „Už viltį”, jie pasirodė 12 ir 13 val. Puiki nuotaika, vienybė ir vidinė stiprybė apėmė kiekvieną dalyvavusį.

[nggallery id=19]

Po šokio nusiplūkę, bet laimingi šokėjai pasiskirstė į grupeles ir pabiro po Vilniaus senamiestį dalinti žmonėms pakvietimų į renginį. Kai po visą senamiestį buvo išdalintos skrajutės, jaunimas važiavo į naujai kuriamą Ozo parką. Ten buvo pasodinta 15 medelių Vilties alėjoje. Skambant muzikai, visi dar kartelį sušoko šokį „Už viltį“ ir laimingi bei įkvėpti skelbti Gerąją žinią žmonėms, išsiskirstė.

Šis renginys buvo svarbi Vilties festivalio dalis. Tiek šokis, tiek medelių sodinimas davė progą jauniems žmonėms prisidėti prie festivalio ir pakviesti į jį daugiau žmonių.

Debora ir Auksė (8 kl. mokinės)